Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Waarom komt hier een wijk?

De locatie staat sinds 2010 op de zogenaamde ‘3 hectarekaart’ van de provincie als te ontwikkelen woningbouwlocatie. Dit ligt dus al geruime tijd beleidsmatig vast. Daarover zijn eerder afspraken gemaakt tussen gemeente en provincie. Onderdeel van deze afspraken is dat op deze locatie woningen gerealiseerd mogen worden, onder voorwaarden dat er ook huisvesting voor arbeidsmigranten wordt gerealiseerd.

Wat voor type woningen komen er?

Er komen diverse type woningen, zoals grondgebonden (eengezinswoningen) en appartementen, in zowel de sociale sector, middeldure en dure koop. Dit dient ook aan te sluiten bij het beleid van de gemeente (woonvisie).

Voor welke doelgroepen wordt er gebouwd?

Er wordt voor meerdere doelgroepen gebouwd, waaronder starters, gezinnen en arbeidsmigranten. Daarbij wordt zoveel mogelijk aangesloten bij het woonbeleid van de gemeente. Dit houdt in dat 70% van het aantal woningen bestemd is voor sociale en middeldure huur en betaalbare koopwoningen.

Waarom komen hier arbeidsmigranten?

Ook arbeidsmigranten hebben huisvesting nodig. Zij vormen een belangrijke doelgroep die werkzaamheden binnen de gemeente en regio uitvoeren en daarmee een belangrijke factor zijn voor de lokale en regionale economie. De gemeente en provincie hebben dit in het verleden al erkend. Daarom hebben zij in 2010 de Molenweg aangewezen als locatie voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Hoe wordt het complex voor arbeidsmigranten beheerd en hoe wordt overlast voorkomen?

Er is 24/7 beheer voorzien. De beheerder van het complex woont op de locatie en is het vaste aanspreekpunt voor zowel bewoners als buurtbewoners. Dit wordt ook zo uitgevoerd op andere locaties, waaronder het huidige complex op de Schippersvaartweg. In de praktijk blijkt dit voor iedereen goed te werken. Een van de taken van de beheerder is ervoor te zorgen dat het terrein dagelijks wordt gecontroleerd op netheid en veiligheid. Eventuele overlast wordt direct aangepakt.

Hoe wordt de wijk ontsloten?

De wijk wordt direct ontsloten via de Kerkstraat, op de plek waar de Molenweg op de Kerkstraat uitkomt.

Hoe wordt gezorgd dat het kruispunt (Kerkstraat - Molenweg) niet overbelast raakt?

Hiervoor zal te zijner tijd een verkeersonderzoek plaatsvinden. De resultaten hiervan zullen leidend zijn voor de verkeerskundige oplossing. Dit is op dit moment nog niet bekend.

Komt er voldoende parkeergelegenheid in de wijk?

Ja, er komt voldoende parkeergelegenheid. De gemeente hanteert hiervoor parkeernormen per type woning. Voor het project wordt ook een zogenaamde parkeerbalans opgesteld, waarmee wordt aangetoond dat er voldoende parkeerplaatsen worden gerealiseerd.

Hoe gaat het proces en de procedure verlopen?

Op de panelen is hiervoor een eerste, globale planning aangegeven. Gedurende het proces zal dit verder worden verfijnd. Eerst wordt een stedenbouwkundig plan opgesteld, samen met een beeldkwaliteitsplan. Vervolgens volgt er een zogenaamde BOPA (Buitenplanse OmgevingsPlanActiviteit) om de planologische procedure te doorlopen voor de wijziging van het gebruik naar wonen.

Hoe blijf ik op de hoogte van de verdere plannen?

In de loop van 2025 zal nadere informatie over Binnenduin en het participatieproces worden gepubliceerd op de projectwebsite www.binnenduin.nl. Daar worden onder andere de plannen, verslagen van participatiebijeenkomsten en antwoorden op veel gestelde vragen over de plannen gepubliceerd. Via het e-mailadres  participatie@binnenduin.nl kunnen belanghebbenden vragen stellen over Binnenduin. In de loop van 2025 zijn daarnaast nog twee (brede) informatiebijeenkomsten gepland.

Waar/wanneer kan ik mijn bezwaren maken?

Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met de input die u ons meegeeft. Daarnaast kunt u officieel bezwaar maken in het kader van de planologische procedure (bij de BOPA). Wanneer deze, in het kader van de uitgebreide procedure, ter inzage wordt gelegd, kunt u gedurende zes weken een zienswijze indienen.